Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 300 g sour cream
- 1 el dijonmosterd
- 4 el gehakt bieslook
- zoutvlokken of grof zeezout
- versgemalen witte peper
- 1 grote of 2 kleine bloemkolen
- 150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
- 3 el zonnebloempitten, geroosterd
- ± 200 g gerookte kalkoenborst of ham
Bereiden
1. Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
2. Snij de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.
3. Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade met kalkoenborst.
{11 maart 2015}