- Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels (AH Biologisch)
- 800 g witlof (AH Biologisch)
- 200 g gebraden kipfilet (vleeswaren)
- 1 zakje besciamellasaus (pak à 2 zakjes)
- 1/2 l melk
- 150 g gorgonzola (kaas)
Bereiden
- Aardappels schillen en wassen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen, wassen en in lengte halveren. Witlof in ca. 4 minuten koken en in vergiet laten uitlekken. Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Kipfilet om witlof wikkelen en in ovenschaal leggen. Saus bereiden met melk volgens gebruiksaanwijzing. Gorgonzola in stukjes snijden en door saus roeren. Saus over witlof schenken.
- Witlofschotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin laten worden. Serveren met gekookte aardappels.
{14 januari 2011}