thaise_mosselpan

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst
  • 4 kilo mosselen
  • 3 el olie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2-3 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1 struik paksoi, in repen
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1 bosje koriander, grof gesneden
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Controleer de mosselen.
  3. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Bak de ui 3 minuten.
  4. Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk de kokosmelk erover.
  5. Leg de mosselen op de groenten. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
  6. Strooi de koriander over de mosselen.
  7. Serveer met kommetjes geurige rijst en partjes limoen.
{11 maart 2015}