Thaise Mosselen
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 300 gram pandanrijst
- 4 kilo mosselen
- 3 el olie
- 2 uien, grof gesneden
- 2-3 el Thaise rode currypasta (pot)
- 1 struik paksoi, in repen
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 1 bosje koriander, grof gesneden
- 1 limoen, in partjes
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Controleer de mosselen.
-
Verhit in een ruime hoge pan de olie. Bak de ui 3 minuten.
-
Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk de kokosmelk erover.
-
Leg de mosselen op de groenten. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
-
Strooi de koriander over de mosselen.
-
Serveer met kommetjes geurige rijst en partjes limoen.