IJsbergsla-preistamppot met kerrie en gerookte kip
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
– warme melk (150 ml)
– gerookte kipfilet (2 pakjes)
– ijsbergsla (0.5 krop)
– kerriepoeder (1 eetlepel)
– preien (2 )
– neutrale olie (2 eetlepels)
– kruimige aardappelen (1.25 kilogram)
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
2 Snij de prei in dunne ringen.
3 Verwarm de olie in een wok en roerbak de preiringen met de kerriepoeder in 3-4 minuten beetgaar.
4 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
5 Snijd de helft van de kipfilet in blokjes en snijd de andere kipfilet in dunne plakjes.
6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
7 Schep driekwart van het preimengsel door de puree en voeg al roerend hand voor hand de slareepjes en de kipblokjes toe.
8 Warm de stamppot nog even door en laat de sla iets slinken.
9 Serveer de stamppot in diepe borden.
10 Garneer met de resterende prei en de plakjes gerookte kip.