IJsbergsla-preistamppot met

Ingrediënten

– warme melk (150 ml)

– gerookte kipfilet (2 pakjes)

– ijsbergsla (0.5 krop)

– kerriepoeder (1 eetlepel)

– preien (2 )

– neutrale olie (2 eetlepels)

– kruimige aardappelen (1.25 kilogram)

 

Bereidingswijze

1 Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.

2 Snij de prei in dunne ringen.

3 Verwarm de olie in een wok en roerbak de preiringen met de kerriepoeder in 3-4 minuten beetgaar.

4 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

5 Snijd de helft van de kipfilet in blokjes en snijd de andere kipfilet in dunne plakjes.

6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.

7 Schep driekwart van het preimengsel door de puree en voeg al roerend hand voor hand de slareepjes en de kipblokjes toe.

8 Warm de stamppot nog even door en laat de sla iets slinken.

9 Serveer de stamppot in diepe borden.

10 Garneer met de resterende prei en de plakjes gerookte kip.

{11 maart 2015}