Pastinaaksoep met kip en kerrie
- Soep
-
Ingrediënten
- 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
- 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 1 aardappel, geschild, in stukken
- 4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 125 milliliter kookroom of (demi) crème fraîche
- 250 gram gerookte kip, in reepjes
- 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
- 4 sneetjes witbrood, geroosterd, diagonaal gesneden
Bereiden
- Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn.
- Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20- 25 minuten en pureer de soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Roer de kookroom en kip erdoorheen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de toast.