Pastinaaksoep met kip en kerrie

Ingrediënten

  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 aardappel, geschild, in stukken
  • 4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 125 milliliter kookroom of (demi) crème fraîche
  • 250 gram gerookte kip, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 4 sneetjes witbrood, geroosterd, diagonaal gesneden

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn.
  2. Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20- 25 minuten en pureer de soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Roer de kookroom en kip erdoorheen.
  3. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de toast.
{11 maart 2015}