- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
- Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur 2 min. rondom bruin. Draai het vuur middelhoog en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
- Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn, gerookte-paprikapoeder en chilivlokken toe aan de aubergine en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof met de braadworsten.
{22 maart 2017}