Warme salade met kool en kip
- Hoofdgerechten, Salade
-
-
250 gram kipdijfilet (in blokjes)
-
1 citroen (rasp en sap)
-
2 teentjes knoflook (geperst)
-
8 eetlepels olijfolie
-
150 gram champignons(gehalveerd)
-
1 rode paprika (in stukjes)
-
200 gram groene kolen (in dunne reepjes)
-
1 winterwortel (in dunne plakken, geschaafd)
-
1 rode ui (in dunne ringen)
-
100 gram witte kool (in dunne reepjes)
- Schep de kipblokjes om met de helft van de citroenrasp en -sap, de helft van de knoflook, zout en peper.
- Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak hierin de kip en champignons in circa 8 minuten gaar en bruin.
- Schep uit de pan in een kom en verhit de rest van de olie in de wok.
- Roerbak de paprika, groene kool, wortel, rode ui en rest van de knoflook circa 2 minuten.
- Neem van de warmtebron en schep om met de witte kool.
- Verdeel de groenten over 4 borden en schep de kip en champignons erop.
- Besprenkel de salade met de rest van de citroenrasp en -sap.
- Lekker met ciabattabrood.
-