- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
- Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de munt en knoflook fijn. Doe 2 el olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed. Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.
- Schep de courgette om met het olie-muntmengsel. Meng de pijnboompitten erdoor. Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
- Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed hier de quichevorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.
- Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.
{22 maart 2017}