- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- eetrijpe avocado (1 )
- geraspte belegen kaas (175 gram)
- hüttenkäse (400 gram)
- wrap tortilla’s (6 )
- tomatenblokjes (400 gram)
- maiskorrels (150 gram)
- rode puntparika (1 )
- kaneel (1 theelepel)
- chorizo (125 gram)
- mager varkensgehakt naturel (500gram)
Bereidingswijze
- Snij de chorizo en puntpaprika in kleine blokjes. Bak het gehakt in een hapjespan omscheppend rul. Schep de chorizo en kaneel erdoor en bak nog 2-3 minuten. Schep de paprika, maïskorrels en tomatenstukjes met vocht erdoor. Laat alles 10 minuten sudderen tot een dikke saus.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de tortilla’s met hüttenkäse en strooi er wat geraspte kaas over. Leg 1 tortilla in de taartvorm en bestrijk met een vijfde van de gehaktsaus. Leg hier weer een tortilla op en bestrijk met gehaktsaus. Herhaal dit nog 3 keer, druk steeds de stapel licht aan. Leg de laatste tortilla erop (met de hüttenkäse naar boven) en strooi de rest van de kaas erover.
- Bak de tortilla in de oven in 25-30 minuten knapperig en lichtbruin. Halveer intussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken. Garneer de tortillataart uit de oven met avocadoplakken. Lekker met een frisse salade.
{2 februari 2018}