• eetlepel olie
  • 300 gram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
  • ui (fijngesnipperd)
  • 200 gram rauwe hammen (in dunne reepjes)
  • plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • 250 gram diepvriesspinazie (ontdooid, uitgelekt)
  • eieren
  • 200 milliliter crème fraîche
  • theelepel Provençaalse kruiden

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
  2. Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade met uienringen en feta.
{2 februari 2018} {Tags: }