• courgettes (in dunne plakken geschaafd)
  • lasagnebladen (koelvers)
  • 300 gram roomkaas
  • 250 milliliter room
  • teentje knoflook (geperst)
  • eetlepels oregano
  • eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
  • bosje dille (fijngehakt)
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen. Stoom de courgette in een stoommandje of zeef in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Meng de roomkaas met de room, knoflook, oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat zout en peper.
  4. Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en dille en daarop een laag courgetteplakken. Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
  5. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de courgettelasagne 20-25 minuten in de oven.
{2 februari 2018}