Ingrediënten

 

Bereiden

 
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de Amsterdamse uien en verdeel de makreel in flakes. Rasp de cheddar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 6 min.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur al roerend in 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk in scheutjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Schep de dragon en de helft van de cheddar erdoor en laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de bloemkool af en doe samen met de ui en makreel in de ingevette ovenschaal. Schep de kaassaus erover. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op en bestrooi met de rest van de cheddar. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
 

Variatietip:

Je kunt makreel ook vervangen door 2 uitgelekte blikjes tonijn in zonnebloemolie.

{2 februari 2018}