Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min. Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  4. Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.
{16 april 2020}