Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
- Hoofdgerechten, Vlees & Gevogelte
-
Ingrediënten
- middelgrote uien
- 700 g runder sukadelappen
- 1 el tarwebloem
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 cl Leffe bruin
- 1 runderbouillontablet
- 200 ml kraanwater
- 2 el dijonmosterd
- 2 laurierblaadjes
- 400 g pastinaak
- 200 g winterpenen
Bereiding
- Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
- Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
- Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.