Frittata met spinazie en Pecorina Romano
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
- 100 g Pecorino Romano
- 6 middelgrote eieren
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Bereiding
- Snijd de uien in dunne parten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
- Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los en schep de kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Schenk het eimengsel over de spinazie in de pan en roer alles door. Doe de deksel op de pan en laat de frittata op laag vuur in 15 min. garen. Snijd de frittata in 12 stukken. Serveer warm of op kamertemperatuur.