Israëlische eierschotel
- Eenpansgerechten
-
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 uien, in ringen
- 1 rode peper, in dunne reepjes
- 1 courgette in reepjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 300 g couscous (pak 500 g, biologisch)
- 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
- 4 eieren
- teentje knoflook
Bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de rode peper en de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 10 min. met de deksel op de pan en op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de cherry tomaten toe aan de groentesaus, schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. stollen. Serveer met de couscous.