Tagliatelle met doperwtensaus en coburgerham
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
- 250 g tagliatelle
- 1 ui
- 400 g kastanjechampignons
- 1 el traditionele olijfolie
- 450 g diepvries tuinerwten
- ½ groentebouillontablet
- 150 ml heet water
- 140 g coburgerham
- 125 ml kookroom
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en kook de tuinerwten in 4 min. gaar.
- Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
- Neem de tuinerwten van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de saus 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de borden en serveer met de ham en champignons erop.