Eieren in pittige saus
- Hapjes
-
Ingrediƫnten
8 eieren
2 uien
2 tenen knoflook
1,5 cm verse laos (of gemberwortel)
2 el zonnebloemolie
4 tl sambal oelek
3 tl bruine suiker
3 tl tomatenpuree
3 el geraspte kokosBereidingswijze
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
- Snipper intussen de uien heel fijn. Snijd de knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos of de gemberwortel.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit op laag vuur 3 min. de ui, knoflook en laos. Roer regelmatig. Voeg de sambal, bruine suiker en tomatenpuree toe en fruit 2 min. mee.
- Breng 250 ml water aan de kook en giet bij het ui-sambalmengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur laag en laat ca 5 min. zachtjes koken. Roer de kokos erdoor.
- Pel en halveer de eieren en leg ze in de saus. Hoe langer ze in de saus liggen, hoe meer de smaak erin trekt.