Ingrediënten
1 el milde olijfolie
100 g pittige chorizo (vleeswaren)
2 kleine uien
800 g kidneybonen
500 g trostomaten
4 eieren
2 overheerlijk Turks brood (afbak, à 2 stuks)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de plakjes chorizo in 3 min. knapperig uit. Schep de chorizo uit de pan, laat het bakvet achter.
  2. Bak in het chorizovet de ui 2 min. Voeg de kidneybonen toe aan de ui en bak ze 3 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 min. mee. Schep de chorizo erdoor. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
  3. Maak met een juslepel 4 kuiltjes in de pan. Breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren in de afgesloten pan op laag vuur in 4-5 min. stollen. Serveer direct, met het brood er bij.
{27 mei 2020}