Frisse caesarstamppot
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen (koelvers)
4 eieren
1 el halvanaise
1 zakje little gem (sla, 2 stuks)
1 bosje radijs
1 anjovisfilets in olijfolie
25 g Parmezaanse kaas (stukje)
1 snufje peperBereiding
- Kook de aardappelen in water met zout in 12-15 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes.
- Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de halvanaise en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Schep er de slareepjes, de radijs, de ansjovisfilets en peper naar smaak door.
- Schep de stamppot op 4 borden en leg er de partjes ei bij. Bestrooi met een beetje grofgeraspte Parmezaanse kaas.