Broccoli-courgettesoep
- Soep
-
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 500 g broccoli
- 2 el milde olijfolie
- 750 ml kraanwater
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
Bereiding
- Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bewaartip:
Je kunt de soep van tevoren maken, laten afkoelen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
{27 mei 2020}