Gepofte knoflooksoep
- Soep
-
Ingrediënten
- 3 bollen knoflook
- 3 uien
- 30 g ongezouten roomboter
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 3 el tarwebloem
- 375 ml verse slagroom
- 1 liter kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 ºC. Leg de bollen knoflook op een bakplaat of ovenschaaltje in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol.
- Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Combinatietip:
Lekker met bieslook of peterselie en wat drupjes olijfolie.
{27 mei 2020}