Maaltijdsalade met avocadomayo
- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediënten
- 500 g krieltjes
- 4 middelgrote eieren
- 350 g verse groene asperges
- ½ krop krop ijsbergsla
- 1 eetrijpe avocado
- 4 el mayonaise
- 1 el appelciderazijn
- 60 g pittige kiemgroente
Bereiding
- Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 12 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine plakken van 3 cm. Snijd de sla in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe met de mayonaise en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mayonaise.
- Kook de asperges de laatste 2 min. mee met de krieltjes. Spoel de krieltjes en asperges in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de sla en 2/3 van de kiemgroente en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze in de lengte.
- Verdeel achtereenvolgens de salade, eieren, de helft van de avocadomayo en de rest van de kiemgroente over een platte schaal. Serveer met de rest van de avocadomayo ernaast.