- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 1 keer basisrecept gnocchi of
- 1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 0.5 struik bleekselderij (in boogjes)
- 1 prei (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
- 1 pot pastasaus (naar keuze)
- 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella (in plakjes)
Bereiden
- Kook de gnocchi kort voor het gebruik.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, bleekselderij, prei en knoflook 2-3 minuten.
- Schep de tonijn en pastasaus erdoor en verwarm.
- Verwarm de ovengrill.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de tomaatjes met de Italiaanse kruiden circa 2 minuten.
- Schep de gnocchi met de tonijnsaus in een ovenschaal en verdeel de tomaatjes en mozzarella erover.
- Gratineer het gerecht onder de ovengrill tot de mozzarella smelt.
{27 mei 2020}