Ingrediënten

  • 1 keer basisrecept gnocchi of
  • 1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 0.5 struik bleekselderij (in boogjes)
  • 1 prei (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
  • 1 pot pastasaus (naar keuze)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella (in plakjes)

Bereiden

  1. Kook de gnocchi kort voor het gebruik.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, bleekselderij, prei en knoflook 2-3 minuten.
  3. Schep de tonijn en pastasaus erdoor en verwarm.
  4. Verwarm de ovengrill.
  5. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de tomaatjes met de Italiaanse kruiden circa 2 minuten.
  6. Schep de gnocchi met de tonijnsaus in een ovenschaal en verdeel de tomaatjes en mozzarella erover.
  7. Gratineer het gerecht onder de ovengrill tot de mozzarella smelt.
{27 mei 2020}