Ingrediënten

  • 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 250 gram gerookte ontbijtspekblokjes
  • 5 eieren
  • 200 milliliter kookroom of
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 150 gram belegen kaas (geraspt) of
  • 150 gram oude kaas (geraspt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in.
  2. Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
  4. Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  5. Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Lekker met een tomaten-komkommersalade.
{27 mei 2020} {Tags: }