Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 schaal runder chipolata (worstjes, ca. 300 g)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
  • 1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1/2 bakje munt (a 15 g), alleen de blaadjes

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
  2. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
  3. Kook ondertussen de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar. Schep ze met de slareepjes door de puree. Snijd de munt in reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de stamppot en de worstjes over 4 borden. Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.Ook lekker met mosterd 
{15 juni 2011}