Zomerstamppot met hüttenkäse
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 800 g zoete aardappelen
- 450 g diepvries tuinerwten
- 1 bosje salade-ui (3 stuks)
- 200 g hüttenkäse
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
- 100 g botersla
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
- Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
{27 mei 2020}