Gerookte kip in lichtromige champignonsaus
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
- 400 g kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 200 g fijngesneden prei
- 200 g verse doperwten
- 250 ml kookroom light
- 250 g groene-erwtenpasta
- 250 g gerookte kipreepjes
Bereiding
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.
- Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.