Gevulde courgette met lamsgehakt
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- lamsgehakt 300 g
- rijst (gekookt) 100 g
- knoflook 2 teentjes
- courgettes 2
- knoflook 2 teentjes
- za’atar 6 el
- olijfolie 4el
- peper en zout
- 200 g griekse yoghurt
- 1/2 bosje munt
BEREIDING
- 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak de courgettes schoon en hol ze uit. Bewaar het vlees.
- Snipper de knoflook. Meng rijst, courgettevlees, lamsgehakt, za’atar, zout en peper.
- Vul er de courgettehelften mee. bedruppel met olijsolie. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet 25 à 30 minuten in de oven.
- Meng de yoghurt met peper, zout en fijngesneden munt. Serveer ernaast.