Spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g verse doperwten (zak)
- 250 g spaghetti all’uovo (bak)
- 160 g tonijnstukken in olijfolie
- 50 g ongezouten pistachenoten
- 5 g verse dille
- 40 g rucola (zakje)
Bereiding
- Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.
- Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
- Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
- Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
- Verdeel de spaghetti over 2 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.