Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.
  4. Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
  5. Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
  6. Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
  7. Verdeel de spaghetti over 2 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.
{27 mei 2020}