Aardappelgratin met knolselderij en gehakt
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 knolselderij
- 350 g gehakt
- 2 tenen knoflook
- 125 ml verse slagroom
- 100 g geraspte gruyère (kaas)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bak het gehakt rul
- Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Doe het gehakt in de schaal.
- Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.
- Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.