Zalm met waterkers-erwtenpuree
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 400 g kruimige aardappelen
- 3 rode uien
- 7 el traditionele olijfolie
- 2 el za’atar kruidenmix
- 450 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 150 g waterkers
- 590 g verse zalmfilets
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de za’atar 8 min. op laag vuur.
- Doe de tuinerwten in een kom en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Snijd de helft van de waterkers grof. Giet de erwten af, meng met de gesneden waterkers en pureer met de staafmixer tot puree.
- Meng 2 el olie met de rest van de za’atar, bestrijk de zalm ermee en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 6 min. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng de ui en erwtenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de puree en de rest van de waterkers over de borden. Besprenkel met 1 el olie. Breek de zalm in grove stukken en leg erop.