Ingrediënten

1 verpakking Rösti Original
2 bollen mozzarella, in plakjes
6 eieren, losgeklopt
50 g parmaham
50 g bloem
50 g rucola
150 g geraspte jong belegen kaas
50 g parmezaanse kaas
2 tl gedroogde oregano
4 el extra vergine olijfolie
4 roma-tomaten, in plakjes
2 bakplaten bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC.

Maak de bevroren rösti goed los. Meng de rösti met de eieren, bloem, geraspte kaas en oregano. Breng op smaak met zout en peper

Vorm van het röstimengsel 4 pizzabodems van 1 cm dik op de bakplaten, druk stevig aan. Bak de pizzabodems in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en gaar

Neem de pizzabodems uit de oven en beleg ze met de tomaat en de mozzarella. Schuif de pizza’s terug in de oven en bak nog 10 min. tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.

Scheur intussen de ham in repen.

Garneer de pizza’s uit de oven met de ham en de rucola. Schaaf er royaal krullen parmezaanse kaas over en besprenkel met de olijfolie

{28 mei 2020}