Pastasalade met groene asperges, courgette en zalm
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek, Salade
-
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 300 gram groene asperges
- 125 milliliter olijfolie
- 2 kleine courgettes (in plakjes) of
- 1 grote courgette (in plakjes)
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 4 zalmforelfilets (à 150 g)
- 1 citroen (rasp en sap)
- handje basilicumblaadje
- 1 bosje peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- 200 gram mozzarella (in blokjes)
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de onderkanten van de asperges en verdeel de asperges in stukken.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de asperges met de courgette 3-4 minuten.
- Schep uit de wok, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de azijn.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en wrijf ze in met een beetje citroensap.
- Gaar de vis afgedekt in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt of circa 10 minuten in een oven van 190ºC en snijd in stukken.
- Pureer de citroenrasp met de rest van het citroensap, de overige olijfolie, basilicum en peterselie tot een dressing.
- Schep deze dressing met de groenten, kappertjes en mozzarella door de pasta.
- Serveer met de visfilet, maal er wat peper over en garneer met basilicum.