Courgette eiquiche met kaas en tomaat
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 5 plakjes kant en klaar taartdeeg
- 2 middelgrote courgettes
- 2 el extra vergine olijfolie
- 6 eieren (3 gekookt in plakjes)
- 150 g roomkaas
- 40 g achterham, in dunne plakken, grof gesneden
- 100 g cherrytomaten
- oregano
taartvorm van 25 cm ø, ingevet
Bereiden
- Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk goed aan in de hoeken en snijd overtollig deeg af.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd voor de vulling de courgettes in in de lengte door en s.nijd dan in halvemaantjes van 6 mm dik.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in een aantal porties, zo’n 2-3 min per portie. Roer niet te vaak zodat goudbruine plekjes kunnen ontstaan.
- Meng 3 eieren, roomkaas, snuf zout, oregano en wat versgemalen peper in een kom. Verdeel de ham over de bodem van het deeg. Voeg de courgette toe en verdeel gelijkmatig.
- Voeg de tomaatjes toe.
- Schenk het ei-roomkaasmengsel over de courgette en de ham. Verdeel het hardgekookte ei gelijkmatig over de taart.
- Bak 40-50 min. tot gaar en stevig en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.