Ingrediënten

3 el roomboter
1 uien
400 g kruimige aardappelen
500 g gesneden prei
2 kippenbouillonblokjes
100 g gerookte zalm
2 el grove mosterd
75 ml kookroom
3 el fijngesneden bieslook
1 l water

Bereiding

  1. Smelt de boter in een soeppan. Fruit de ui met de prei 5 min. zonder te laten kleuren. Schil en snijd de aardappel in stukjes. Schep de rauwe aardappelen erdoor. Schenk het water in de pan, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min.
  3. Schep ¹/2 van de soep uit de pan. Pureer de soep in de pan met een staafmixer tot een gebonden soep. Voeg de rest van de soep en de mosterd toe aan de gebonden soep. Meng met de gepureerde soep.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen. Schenk er de kookroom in en garneer met de zalm en de bieslook.
{28 mei 2020}