Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram sperziebonen (afgehaald, gehalveerd)
  • 1 kleine rode ui (in ringen)
  • 1 bosje bieslook (fijngehakt)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 250 gram gerookte makreelfilets (in stukjes, schoongemaakt)

Bereiden

  1. Kook de krieltjes in circa 20 minuten gaar.
  2. Kook intussen de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en schep ze in een grote schaal. Schep de ui en kruiden erdoor en breng op smaak met olijfolie, citroen­ rasp en een paar druppels citroensap. Schep als laatste de makreel door de salade.
  3. Schud de krieltjes om met een paar druppels citroensap en (grof) zout en meng door de sperziebonensalade.

{28 mei 2020}