Ingrediƫnten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 12 plakken parmaham (ca. 150 g) of
  • 12 plakken serranoham (ca. 150 g)
  • 500 gram aardbeien (gehalveerd) 
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 150 gram rucola of
  • 150 gram jonge bladsla
  • 250 gram brie (in plakjes)

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie. Snijd 4 plakken ham in repen of stukken en bak ze in 2-3 minuten krokant in de olie.
  2. Pureer de helft van de aardbeien met de rest van de olijfolie, het sinaasappelsap, de azijn, zout en peper tot een dressing. Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel over borden.
  3. Leg de geroosterde ham, eventueel iets fijner verkruimeld, erop. Verdeel de overige plakken ham met de rest van de aardbeien en brie erover. Besprenkel de salade met de rest van de dressing.
{28 mei 2020}