Ingrediƫnten

  • 2 stuks broccoli
  • 2 pakken spaghetti
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 7  eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 500 ml melk
  • 50 g Pecorino
  • 200 g Fontina kaas
  • zout en peper

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen. De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven.

3. Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben. Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen. 

4. Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan.

5. Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe. Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen. Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper. 

6. Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan.

7. Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak ‘m ongeveer 15 minuten af in de oven. Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar. 

Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is.

{8 juni 2020}