Hollandse prei-krielomelet met chipolata
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
4 el olijfolie
5 runderchipolataworstjes (1 schaal)
750 g fijngesneden prei (3 zakken à 250 g)
700 g krieltjes (duopak)
6 eieren
200 ml melk
1 snufje peperBereiding
- Verhit in 2 koekenpannen de olijfolie. Verdeel de stukjes worst over de pannen en bak ze in 3 min. bruin.
- Voeg de prei toe en bak 4-5 min., tot de prei is geslonken. Halveer intussen de grotere krieltjes of snijd ze in kwarten. Schep de krieltjes door de prei en bak 1 min.
- Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de prei met de krieltjes en bak de omeletten met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. gaar.
- Halveer de omeletten en verdeel ze over 4 borden.