Ensalada Rusa – Aardappelsalade tonijn
- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediënten
- 750 gram middelgrote stevige aardappelen gekookt en in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 blikje tonijn
- paar kleine gekookte steurgarnalen
- 4 wortels gekookt en in blokjes gesneden
- 100 gram gekookte doperwten
- 2 a 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel azijn
- zout en peper
- mayonaise
- kappertjes
- reepjes rode peper (zonder zaadjes)
- 3 hardgekookt eieren
- optioneel asperges voor de garnering
Bereiding
- Meng de aardappelblokjes, wortelen, doperwten, tonijn en garnalen voorzichtig door elkaar.
- Maak een vinaigrettesaus van: olijfolie, azijn, zout en peper en meng deze door de aardappelsalade.
- Doe er vlak voor het opdienen een laagje mayonaise over en garneer de salade met reepjes rode peper, kappertjes, ei en asperges.