Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelen iets kruimig, geschild
  • 50 g boter
  • 50 ml halfvolle melk
  • 75 g oude kaas, geraspt
  • 2 el peterselie, blad fijngesneden
  • 4 eieren, gesplitst

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in kleine stukken en kook ze in water met zout in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Smelt de boter in een steelpannetje en beboter de bakvormpjes met het bakkwastje. Voeg de melk toe aan de rest van de gesmolten boter en breng aan de kook. Meng dit samen met de kaas en peterselie door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de eidooiers een voor een door de puree.
  2. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom tot het pieken heeft en glanzend is. Roer de helft van het eiwit door de puree en spatel de rest er vervolgens luchtig doorheen. Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en strijk glad. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer direct (soufflé zakt snel in).
{15 juni 2011}