Ingrediënten

Bereiden

  1. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  3. Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen.
  4. Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  5. Snijd ondertussen de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten.
  6. Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in kommen en serveer met een citroenpartje.
{8 juni 2020}