Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 4 el boter
  • 4 kleine braadworsten
  • 400 g zwarte bonen (blik)
  • 300 g spinazie
  • ½ bospaddenstoelenbouillonblokje
  • zout en peper

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze klein. Verhit 2 el boter op middelhoog vuur. Bak er de ui, de knoflook en de champignons ca. 10 minuten in. Verhit 2 el boter en bak er de braadworsten rondom goudbruin en gaar in.
  2. Laat de bonen uitlekken. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Voeg 250 ml water, het bouillonblokje en de zwarte bonen toe aan het champignonmengsel en verwarm het geheel op laag vuur.
  3. Neem het champignonmengsel van het vuur en roer de spinazie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over diepe borden. Snijd de braadworsten schuin in stukken en verdeel ze over het spinaziechampignonmengsel.
{10 juni 2020}