Ingrediënten

  • 1½kg kruimige aardappelen
  • 200 gr chorizo
  • 150 gr zwarte olijven zonder pit
  • 400 gr raapstelen 
  • 200 ml volle melk
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een bodem water met zout in 20 min. met deksel op de pan gaar.
  2. Snijd de chorizo in blokjes en hak de olijven grof. Snijd de uien fijn.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de olijven in 5 min. knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 5-6 minuten zachtjes gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen en hak de raapstelen grof.
  4. Giet de aardappels af. Stamp ze met de melk tot smeuïge puree. Schep het chorizomengsel met het bakvet door de stamppot. Doe de raapstelen erdoor en breng op smaak met zouten peper. Serveer direct.
{10 juni 2020}