Aardbeien yoghurt ijs
- Nagerechten
-
Aardbeien 500 gram Griekse yoghurt 300 ml Slagroom 150 ml Witte basterdsuiker (of druiven suiken / 75 gram fructose) 150 gram Sinaasappel 1 Citroen 1/2 Bereiding
- Pers de sinaasappel en de halve citroen in een kommetje
- Ontkroon de aardbeien en doe deze in de blender
- Pureer de aardbeien tot het een egale massa is
- Doe hier vervolgens de suiker, yoghurt en het sinaasappel, citroen sap bij en roer goed door
- Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa (niet geheel stijf) en doe de slagroom bij het mengsel.
- Roer dit geheel voor ongeveer een halve minuut, zodat het geheel goed gemengd is.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en koel het volgens de beschrijving van de machine, binnen een half uur heb je heerlijk aardbeien yoghurtijs!