Aardbeien500 gram
Griekse yoghurt300 ml
Slagroom150 ml
Witte basterdsuiker (of druiven suiken / 75 gram fructose)150 gram
Sinaasappel1
Citroen1/2

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel en de halve citroen in een kommetje
  2. Ontkroon de aardbeien en doe deze in de blender
  3. Pureer de aardbeien tot het een egale massa is
  4. Doe hier vervolgens de suiker, yoghurt en het sinaasappel, citroen sap bij en roer goed door
  5. Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa (niet geheel stijf) en doe de slagroom bij het mengsel.
  6. Roer dit geheel voor ongeveer een halve minuut, zodat het geheel goed gemengd is.
  7. Doe het mengsel in de ijsmachine en koel het volgens de beschrijving van de machine, binnen een half uur heb je heerlijk aardbeien yoghurtijs!
{15 juni 2020} {Tags: }