Avocado-spinaziepasta met citroen
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
350 g pasta
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
400 g gewassen spinazie (1 zak)
2 eetrijpe avocado’s
2 citroenen
4 el olijfolie extra vierge
25 g Parmezaanse kaas
1 snufje peperBereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook (hoeveelheid naar smaak) 1 min.
- Voeg de spinazie in porties toe – houd een handvol spinazie achter voor garnering. Laat de spinazie al omscheppend slinken.
- Doe de spinazie met de avocado in de maatbeker en pureer fijn. Breng op smaak met het citroensap.
- Giet de tagliatelle af. Doe de pasta met de avocado-spinaziesaus terug in de pan en schep door elkaar. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de achtergehouden spinazie, partjes citroen en extra vierge olijfolie. Bestrooi met een deel van de Parmezaanse kaas. Serveer de rest van de kaas er apart bij.