Stevige tomaten-spinaziesoep met aardappel en gehaktballetjes
- Soep
-
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
1 kg tomaten
2 el olijfolie
2 groentebouillonblokjes
400 g kruimige aardappelen
175 g rundergehakt
400 g gewassen spinazieBereidingswijze
- Houd een ½ ui apart voor de soepballetjes. Snipper de rest van de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes.
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep er de tomaat door en bak 2 min. mee.
- Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de apart gehouden ½ ui, meng door het gehakt en breng op smaak. Vorm met vochtige handen kleine soepballetjes van het gehakt.
- Pureer de tomatensoep met de staafmixer. Voeg de aardappelblokjes en de soepballetjes toe en kook ze in de soep in 10 min. gaar.
- Hak de spinazie grof en voeg in porties toe. Laat slinken in de warme soep. Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen.