Pastasalade met chorizo en garnalen
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek, Salade
-
Ingrediënten
- 300 g kleine pasta
- 1 teen knoflook
- 100 g chorizoblokjes
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 200 g verse gepelde roze garnalen
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een ½ cm.
- Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Meng de pasta en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.