Ingrediënten

1,5 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
900 g spinazie, panklaar
1 theel. kerriepoeder
ca. 100 ml melk (Melkan)
200 g geraspte belegen kaas
8 eieren

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Voeg zout en peper toe.
  3. Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot een gladde puree ontstaat. Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover.
  4. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.Tip:
    Voeg aan de spinazie tijdens het roerbakken pijnboompitten of gehakte walnoten toe en schep er 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm bij.
{15 juni 2011}